TERUG NAAR OVERZICHT


J.S. Bach


Sonatas for violin and harpsichord II, IV, VI

PROGRAMMA

  • Sonata II in A major BWV 1015
  • Sonata IV in c minor BWV 1017
  • Sonata VI in G major BWV 1019
  • Sonata VI in G major BWV 1019a (alternatieve versie)

Het unieke karakter van het muzikale genie van Johann Sebastian Bach heeft lange tijd de status gevestigd die hij geniet onder de grootste componisten van de westerse traditie. De rijke vindingrijkheid van zijn verbeelding, de vruchtbare productiviteit en variëteit van zijn composities, de intense overtuiging van religieus geloof, de gepassioneerde menselijkheid, toegevoegd aan de buitengewone kunde en het niveau van technisch meesterschap, met name op het gebied van contrapuntisch schrijven, droegen allemaal bij aan de creatie van een oeuvre dat ongeëvenaard is in zijn samenvatting en gelijktijdigheid van emotionele en intellectuele aantrekkingskracht.

(Uit de booklet notes van Marc Cooper)

APOLLO ENSEMBLE

  • Viool: David Rabinovich
  • Klavecimbel: Marion Boshuizen

‘Onopgesmukt, maar wel met de nodige diepgang, afwisselend spaarzaam en rijk uitgedost. Een aanstekelijke spontaniteit die soms zelfs een bijna improvisatorisch karakter aanneemt. Fijn gepolijst samenspel, uitstekend gekozen tempi, ritmische articulatie en esthetisch vormgegeven fraseringen.’

Opus Klassiek

naar
boven


onze nieuwsbrief ontvangen

Nieuwsgierig naar onze concerten, opnamen en andere activiteiten? Laat u eenvoudig op de hoogte houden. De nieuwsbrief komt gemiddeld 8x per jaar uit.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.