TERUG NAAR OVERZICHT

Zomerfestival Via Musica

Ode an Freud

Aan het Apollo Ensemble is ook een zomerfestival gelieerd: Via Musica (voorheen Travelling in Baroque). Hier spelen we ca. 40 concerten per jaar met prachtig repertoire, op historische instrumenten. Maar daarmee houdt onze interesse voor muziek, kunst en cultuur niet op. Het repertoire dat wij spelen is onlosmakelijk verbonden met andere componisten, andere kunstvormen, architectuur, literatuur, filosofie enz.

Om die interesse te delen is er de stichting Internationaal Zomerfestival Flevoland opgericht die ieder jaar in Flevoland een festival organiseert. De artistieke leiding van het festival is in handen van David Rabinovich, de zakelijke leiding doet Marion Boshuizen.

Ieder jaar heeft het festival een thema dat uitgediept wordt, er zijn concerten, maar ook andere activiteiten, zoals film en lezing hebben een plek. En zelfs bij het buffet wordt naar een speciale link met het onderwerp gezocht. Het festival heeft iets met reizen, en dat komt overal in terug. Het is een reis in tijd, muziek van vroeg barok tot 20e eeuws, een muzikale reis door Europa, maar ook een fysieke reis door Flevoland. Alles en iedereen is in beweging.

Het festival vindt in 2024 plaats van 8 t/m 11 augustus. Als voorproefje is er een kick-off concert op 4 mei; een uitvoering van de Tweede symfonie van Gustav Mahler.

Alle informatie over Via Musica vind je op de speciale festivalwebsite.

Kalender

8 - 11 aug 2024 00:00- 00:00

Zomerfestival Via Musica

Flevoland en Noordoostpolder, NL

naar
boven


onze nieuwsbrief ontvangen

Nieuwsgierig naar onze concerten, opnamen en andere activiteiten? Laat u eenvoudig op de hoogte houden. De nieuwsbrief komt gemiddeld 8x per jaar uit.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.