TERUG NAAR OVERZICHT

Herdenkings­concert

Mahler – Symfonie Nr. 2 ‘Opstanding’

Op 4 mei wordt om 21:00 de Tweede symfonie van Gustav Mahler uitgevoerd met het Via Musica Festivalorkest en -koor o.l.v. David Rabinovich: de Wederopstandingssymfonie!

Het is een monumentaal werk, zeer imposant. De symfonie gaat over de mens in nood, over de dood, verlossing en de wederopstanding. Aangrijpend als de rouw wordt bezongen en het koor het ‘Auferstehen’ inzet; overweldigend als orkest- en koorklanken elkaar opzwepen tot een slot met zwaar slagwerk, schetterend koper en een groots koor.

Op een overdonderende manier schildert de symfonie een visioen van Apocalyps en wedergeboorte. Angst maakt plaats voor verrukking: ‘er is geen straf en beloning,’ schreef Mahler, ‘alleen maar een allesoverheersend gevoel van liefde.’ Geen wonder dat deze symfonie vaak wordt gespeeld als Herdenkingsconcert.

Programma

Herdenkingsconcert
Gustav Mahler (1860–1911)
Symfonie Nr. 2 ‘Opstanding’
Via Musica Festivalorkest
(50 professionele musici van Apollo Ensemble plus 100 amateurmusici)
Via Musica Festivalkoor o.l.v Marion Bluthardt
Siri Thornhill, sopraan
Franske van der Wiel, alt
David Rabinovich, artistieke leiding

Het Via Musica Festival orkest en koor is een orkest en koor dat bestaat uit professionele musici die optreden in het Festival Via Musica, de musici van het Apollo Ensemble en andere professionals uit Flevoland, die zij aan zij spelen met gevorderde amateurmusici. Eén keer per jaar, in het voorjaar voeren zij een werk in grote symfonische bezetting uit, als kick-off van het festival. In 2023 was dat The Planets van Gustav Holst.

naar
boven


onze nieuwsbrief ontvangen

Nieuwsgierig naar onze concerten, opnamen en andere activiteiten? Laat u eenvoudig op de hoogte houden. De nieuwsbrief komt gemiddeld 8x per jaar uit.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.