EXTRA MUZIKALE DAGTOCHT NAAR FRIESLAND OP 23 NOVEMBER 2019

De PCOB, afdeling Soest / Soesterberg. organiseert in samenwerking met het Apollo Ensemble uit Lelystad, een dagtocht naar: “YN ÅLDE FRYSKE TSJERKEN”
Na de koffie met gebak in restaurant “de Goede Aanloop” in Tollebeek, rijden wij door het prachtige Friese landschap naar Leeuwarden. In restaurant Jupiter gebruiken wij de lunch met een kroket.
Na de lunch vertrekken wij naar de Sint Anna Kerk in Hantumhuizen. Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw. Daar speelt het Apollo Ensemble de symfonie concertante voor viool , altviool en orkest, gecomponeerd door Mozart op 22-jarige leeftijd.       Dit werk, samen met de symfonia concertante van Devienne, voor fluit, hobo, fagot, hoorn en orkest en de concertante van Cambini voor twee solo-violen en strijkers vormt een programma waarin de herfstkleuren doorklinken, net zoals in het gedicht “Herfstmuziek “van Adema van Scheltena, waarop dit programma geïnspireerd is.

Het Apollo Ensemble brengt dit programma met 18 instrumentalisten. Solisten o.a. David Rabinovich en Catherine Manson,viool / Kate Clark, fluit /Thomas Oltheten, fagot en Stefan Blonk, hoorn. Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot romantiek.

Dit keer hebben wij een extra opstapplaats in Lelystad (P&R terrein bij Mac.Donalds)

De prijs p.p. bedraagt €. 54,00 ( Inclusief de ticket voor het concert.)
Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.