Zwaluwconcerten

“Daar waar de zwaluw haar nest bouwt zal voorspoed heersen”

Na tijden van ontbering, de winter waarin alles stil staat, geeft de komst van de zwaluw aan dat er weer vrijheid is om de ruimte op te zoeken en nieuwe ideeën vorm te geven. Wij zetten daarom deze energieke vogel in als symbool voor de concerten om met onze musici en ons publiek de vrijheid van livemuziek te genieten.

De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door de vele vrienden van het Apollo Ensemble die ons hebben gesteund toen plotseling alles stil viel. Wij vinden het fantastisch dat we deze steun tot klinken mogen brengen en nodigen dan ook iedereen uit om de zwaluw concerten te bezoeken.

Het zijn intieme concerten waar de veiligheid voorop staat. Gelukkig overbrugt muziek, zonder gevaar, met gemak anderhalve meter!

Om de zwaluwconcerten logistiek mogelijk te maken is reserveren verplicht en wordt er gewerkt met vaste plaatsen.

Op 12 maart kregen we het bericht dat de hele serie Johannes Passieconcerten moest worden afgelast. Dit raakte ons niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Met de verkoop van DVD’s, het niet terugvragen van gekochte kaarten en extra giften is een noodfonds ingericht. De opbrengst hiervan wordt besteed aan deze serie Zwaluwconcerten die de hele zomer op allerlei plekken in Nederland en zelfs daarbuiten zullen worden uitgevoerd. Deze programma’s zijn onze persoonlijke initiatieven. Nu we niet in grote bezetting samen kunnen musiceren zoeken we elkaar nu in kleine programma’s.


Maandag 1 juni – het eerste Apollo Zwaluwconcert

Feestelijke muziek voor 2e pinksterdag – theater Posa, Kempenaar 01-10 Lelystad
Aanvang 14:30 en 19:30

Elvire Beekhuizen – sopraan,
David Rabinovich – viool,
Thomas Oltheten – fagot,
Marion Boshuizen – klavecimbel en orgel.

Dit concert is uitverkocht

Op het programma onder meer de feestelijke cantate “Schmückt das frohe Fest mit Maien” die Telemann speciaal voor pinksteren schreef. Daarnaast vocale en instrumentale werken van Vivaldi, Purcell, Bach, Boismortier en Telemann. Een fijn barokprogramma dus, om 1 juni te vieren.

 


Zaterdag 6 juni – het tweede Apollo Zwaluwconcert

Barokmuziek in de Bullekerk Zaandam met een glansrol voor de hobo
Aanvang
: 14:00 en 16:00
Adres: Westzijde 75

Elvire Beekhuizen – sopraan,
Daniel Lanthier – hobo,
Marion Boshuizen – orgel.

De hobo vervult in dit programma een prominente rol. Zowel als obligaat instrument bij de aria’s, als ook in de sonate van C.P.E. Bach. En zelfs in het orgelconcert van Bach: dat is een bewerking die Bach maakte van het hoboconcert van Marcello. Muziek van vader en zoon Bach, Händel en Purcell.

Kaarten à € 20,00. Let op, reserveren verplicht. Per concert kunnen maximaal 30 mensen publiek aanwezig zijn. De concerten duren een uur.

reserveren voor 14:00

reserveren voor 16:00

Geef het aantal personen op waarvoor u wilt reserveren en of u tot één huishouden behoort. Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken op Bankrek.nr.: NL71INGB0000241533 t.n.v. Stichting Apollo o.v.v. concert 6 juni.

 

 


21 juni – Kick-off concert van het Festival via Musica

De Beleving, Winkelweg 61 Zeewolde

Sturm und Drang – de tijd van het genie

De “Sturm-und-Drang” periode in de 18e eeuw komt vanuit de literatuur. Een groep jonge auteurs (waaronder Goethe) komt op voor de vrijheid van het individu, het vertrouwen in eigen kunnen en de kracht van de originele genialiteit. “De stem van het hart is doorslaggevend bij een verstandige beslissing”. In de muziek vind je dit terug bij o.a. Carl Philip Emanuel Bach, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart. Sterke en snel wisselende emoties, fantasierijke muziek. Je hoort het allemaal terug in pianotrio’s van C.P.E. Bach en Haydn, een sonate voor viool en piano van Mozart en de f-moll variaties voor piano van Haydn.

[klik hier voor alle informatie]

Apollo Ensemble:
David Rabinovich – viool / Cassandra Luckhardt – cello / Marion Boshuizen – fortepiano

Uitvoeringen

 • Datum / tijd

  Plaats

 • 01-06-2020 - 14:30
  Lelystad, Theater Posa
 • 01-06-2020 - 19:30
  Lelystad, Theater Posa
 • 06-06-2020 - 14:00
  Zaandam, Bullekerk
  Westzijde 75
 • 06-06-2020 - 16:00
  Zaandam, Bullekerk
  Westzijde 75