Italian delight

De Stichting Maria Luisa en Oscar Americano werd opgericht door Oscar Americano, in maart 1974, twee jaar na de dood van Maria Luisa Ferraz Americano, en schonk aan de stad São Paulo, naast het huis waarin zij met hun kinderen 20 jaar lang woonden, de collectie kunstwerken en het uitgebreide park.

De Stichting Maria Luisa en Oscar Americano bewaart de natuur, verzamelt stukken en documenten met betrekking tot de geschiedenis van Brazilië, organiseert cursussen, concerten en andere culturele activiteiten en biedt bezoekers een panorama van het verleden en het heden van het land. De ruimte van de Stichting, die voortdurend wordt uitgebreid en verrijkt, biedt zicht op de verschillende fasen van onze geschiedenis.

Te midden van planten en bomen van verschillende soorten, van palmhout tot koffiebomen, staat het huis dat in 1950 door de architect Oswaldo Arthur Bratke werd ontworpen.

Hier kunt u een collectie schilderijen uit de 17e eeuw, meubels, zilverwerk, porselein, wandtapijten en sacrale kunst uit de 18e eeuw bezichtigen.

Wat eenheid geeft aan de uitgebreide temporele omvang van de collectie (ongeveer vier eeuwen), evenals aan de thematische omvang ervan, is het gevoel van Braziliaansheid dat erin aanwezig is en dat levendig blijft bij degenen die verantwoordelijk zijn voor de continuïteit ervan.

Uitvoeringen

  • Datum / tijd

    Plaats

  • 16-07-2023
    São Paulo