Erasmus in Lelystad

Een van de stokpaardjes van Erasmus was “ken uw klassiekers”. Hij vond dat mensen de verhalen uit de Griekse en Romeinse oudheid moesten lezen, natuurlijk het liefst in de oorspronkelijke taal. Voor hem waren de verhalen uit de Griekse mythologie een middel om zich te verdiepen in de denkwijze van andere culturen. In dit concert nemen we het verhaal van Idomeneus, de koning van Kreta, die in een zware storm terecht komt en dan Poseidon belooft om – als hij het overleeft – de eerste persoon die hij tegenkomt aan hem te offeren. Dat blijkt zijn zoon Idamante te zijn. Mozart schrijft een fantastische opera. Sopraan Siri Karoline Thornhill zal daaruit een aantal aria’s zingen. Tussendoor wordt de symfonie in g KV 550 gespeeld. Het Apollo Ensemble speelt in de klassieke kamerorkestbezetting.

Op het Erf van Boerkok zijn in het kader van het Festival via Musica nog meer activiteiten, kijk daarvoor op www.festivalviamusica.nl
Het Erf van Boerkok is de boerderij van de kok Gerhard Flantua. Hij kookt met de producten uit de omgeving en heeft een sfeervolle aardappelschuur die we omtoveren tot concertzaal, een terras en een grote kas die als restaurant dient. Boerkok ligt tegenover Natuurpark Lelystad, zodat je het kan combineren met een wandeling in dit mooie park. Boerkok is toegankelijk met het OV, en heeft parkeermogelijkheden.

Uitvoeringen

  • Datum / tijd

    Plaats

  • 05-08-2022 - 20:15u
    Lelystad, Erf van Boerkok
    Meerkoetenweg 9