Activiteiten van
14 t/m 20 augustus
in het kader van de
Apollo Zomeracademie

Van 14 t/m 20 augustus wordt de Apollo Zomeracademie gehouden in het Karmelklooster Drachten. Een week lang wordt het klooster bezield door klassieke muziek. Een aantal activiteiten willen we graag met publiek delen:

Maandag 14 augustus, 20:00 in de kapel van het Karmelklooster Drachten
Openingsconcert door Apollo Ensemble met J. Haydn – de Herschepping
Vanaf de dag van de première in 1799 is Haydn’s Schöpfung altijd al een van de meest geliefde en uitgevoerde composities in heel Europa geweest. De combinatie van het Bijbelse scheppingsverhaal met het muzikale genie van Haydn zorgt al eeuwenlang voor een ongekende populariteit. Het Apollo Ensemble geeft een nieuwe, hedendaagse interpretatie van dit in alle opzichten klassieke werk: de muziek van Haydn wordt in blaasoctetbezetting gespeeld (een bewerking van Haydn’s tijdgenoot Georg Druschetzky, zonder libretto) en gecombineerd met het spel van twee acteurs, die in de persoon van Adam en Eva een eigen visie op het scheppingsverhaal laten zien.  Het blaassextet of –octet, Harmoniemusik genoemd, speelde rond 1800 een zeer belangrijke rol aan de vele adellijke hoven van Europa: zowel de grote als ook de kleinere hoven hadden meestal een blazersensemble tot hun beschikking (bestaande uit in elk geval twee klarinetten, hoorns en fagotten en eventueel uitgebreid met hobo’s, bassethoorns, contrabas of contrafagot) dat arrangementen speelde van allerlei stukken, van symfonie tot opera.

Pagina voor deelnemers: klik hier

Kaarten: € 15,- in de voorverkoop via www.klassiekemuziek.nl/apollo-ensemble
€ 17,50 aan de zaal.
De opbrengst is ten behoeve van het Rietfonds, die minder draagkrachtige studenten in staat stelt aan deze zomeracademie deel te nemen.

Dinsdag 15 augustus, 20:00 in de kapel van het Karmel Klooster
Omdat we deze week te gast zijn in het Karmelklooster, waar tot 1993 de Zusters van de ongeschoeide Karmelitessen woonden, vertonen we vanavond de film van de opera van Poulenc “Dialogues des Carmélites”, een indringend verhaal over de nonnen uit het klooster van Compiègne en de hoofdpersoon, Blanche, die, uit angst voor het leven, in het klooster intreedt en uiteindelijk sterft voor haar geloof.

Kaarten: € 7,50 te verkrijgen aan de zaal. Reserveren: info@karmelklooster.nl . De opbrengst is ten behoeve van het Rietfonds, die minder draagkrachtige studenten in staat stelt aan deze zomeracademie deel te nemen.

Donderdag 17 augustus, 20:00- 22:00 in de kapel van het Karmel Klooster
Openbare masterclass door enkele studenten van de Zomeracademie, interessant voor zowel spelers als toehoorders. Deze avond geeft een beeld van hoe intensief er gewerkt wordt.

Kaarten: € 7,50 te verkrijgen aan de zaal. Reserveren: info@karmelklooster.nl. De opbrengst is ten behoeve van het Rietfonds, die minder draagkrachtige studenten in staat stelt aan deze zomeracademie deel te nemen.

Zaterdag 19 augustus, 20:00 in de grote kerk Drachten (Zuidkade 19)
Concert door studenten van de Apollo Zomeracademie. Het programma zal bestaan uit een selectie van de in deze week gestudeerde werken, waaronder in ieder geval de 4e symfonie van Beethoven. Het precieze programma wordt nog een verrassing.

Kaarten: € 10,00 te verkrijgen aan de zaal. Reserveren: marion.apollo@me.com De opbrengst is ten behoeve van het Rietfonds, die minder draagkrachtige studenten in staat stelt aan deze zomeracademie deel te nemen.

Zondag 20 augustus, 11;00 in de kapel van het Karmelklooster
Concert door studenten van de Apollo Zomeracademie. Het programma zal bestaan uit een selectie van de in deze week gestudeerde werken. Het precieze programma wordt nog een verrassing.

Kaarten: € 10,00 te verkrijgen aan de zaal. Reserveren: info@karmelklooster.nl De opbrengst is ten behoeve van het Rietfonds, die minder draagkrachtige studenten in staat stelt aan deze zomeracademie deel te nemen.

 

 

Uitvoeringen

 • Datum / tijd

  Plaats

 • 14-08-2017 - 20:00
  Drachten, Kapel Karmelklooster
 • 15-08-2017 - 20:00
  Drachten, Kapel Karmelklooster
 • 17-08-2017 - 20:00
  Drachten, Kapel Karmelklooster
 • 19-08-2017 - 20:00
  Drachten, Grote Kerk, Zuidkade 19
 • 20-08-2017 - 11:00
  Drachten, Kapel Karmelklooster