De Mozartdagen

Slechts één keer is Mozart in Nederland geweest, Lelystad bestond toen nog niet, als hij geweten had van het programma van de Lelystadse Mozartdagen zou hij er vast graag bij geweest zijn!
Het Apollo Ensemble heeft samen met de Kubus, de Agora en de FlevoMeer bibliotheek een mooi programma neergezet waarin Mozart te horen, te zien, te spelen, te maken, te leren en zelfs te proeven zal zijn!
Echt een weekend waar je kunt onderdompelen in het genie Mozart of een paar dingen kunt meemaken. De voorrondes van het Mozart concours in de Kubus en de masterclass zijn gratis toegankelijk, het Mozart programma voor kinderen voor een kleine prijs waarmee meteen weer korting verkregen wordt op het indrukwekkende Apollo concert in de Agora ; zo is er voor iedereen iets te doen en voor iedereen iets mee te maken rondom Mozart.
Tijdens de opening vrijdag avond zal Diederik Ornée, winnaar van het Almeers kamermuziekconcours, wat van de klarinet laten horen, de balletklas van de Kubus iets laten zien en zullen de eerste kandidaten van het Mozart concours zich presenteren.
Zaterdag wordt een drukke dag met concours, workshops, orkest repetities, en een kindervoorstelling in de Bibliotheek. Voor rustmomenten wordt ook gezorgd in Mozarstijl, een high tea in het Biebcafe, een Mozartcafe in de Kubus met een open podium en s’avonds kunt u voor het concert genieten van een speciaal Mozart menu in restaurant Applaus!
Zondag wordt het spannend, de finale van het Mozart concours, Diederik Ornée speelt met het Mozartorkest Mozarts klarinetconcert en het blokfluitorkest brengt de Zauberflöte. Tevens zijn de poppen te bewonderen die geïnspireerd op deze opera zijn gemaakt.

Het complete Mozartprogramma op een rij:

Donderdag 31 oktober en donderdag 7 november

De Volksuniversiteit en FlevoMeer Bibliotheek verzorgen een tweetal lezingen over de componist W.A. Mozart. Diverse kanten van Mozarts leven en werk zullen worden belicht, met dwarsverbanden naar andere belangrijke culturele en maatschappelijke aspecten uit deze tijd. Het is tevens de periode van ‘Sturm und Drang’ en de invloed hiervan op Mozarts composities zal toegelicht worden. Er wordt niet alleen verteld, maar ook zullen er live muziekvoorbeelden ten gehore worden gebracht: het zijn werken voor piano en viool met piano, waaronder de mooie Sonate in e mineur.

De lezing wordt verzorgt door Guido Meisner. 19:45 – 21:30 uur (incl. pauze)

Entree: € 41,00 voor twee lezingen. Voordeel met je biebpas € 36,00.

Vrijdag 8 november:

High tea in Biebcafé het Verhaal met o.a. Mozart bonbons voor € 17,50 per twee personen reserveren gewenst via 088-008-729

Theaterrestaurant Applaus serveert een Mozartmenu (vanaf 17:00u)

19:00u in de Kubus: opening van de Mozartdagen met optredens van dansleerlingen van Ingrid Krabbe, en een miniconcert door Diederik Ornée, klarinet en Annelies Vrieswijk, saxofoon (toegang vrij)

19:45u in de Kubus: start van het Mozart concours (toegang vrij)

Zaterdag 9 november:

High tea in Biebcafé het Verhaal met o.a. Mozart bonbons voor € 17,50 per twee personen reserveren gewenst via 088-008-729

10:00u in de Kubus: voorrondes Mozart (toegang vrij)

14:00u in de FlevoMeer bibliotheek: Het geheime genootschap, een boekje open over Mozart. “In Wenen woonde een jongen die muziek schreef om vrolijk van te worden. Hij heette Mozart. Er waren mensen die hem daarbij hielpen. Behalve dan zijn boze buurvrouw. Die vond het maar niets.”

Rudolf Nammensma laat deze middag horen wat het muzikaal verhaal is achter De Toverfluit.

Voor kinderen vanaf 7 jaar. € 2,50 incl drankje na afloop bij Biebcafé het Verhaal.

Kaartverkoop via de infobalie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad of telefonisch reserveren via 088 008 0720.

Het kaartje geeft ’s avonds ook € 2,50 korting op het concert in de Agora van het Apollo Ensemble.

14:00u in de Kubus: Het Mozartcafé opent in de foyer en in verschillende zalen repeteren het Mozart symfonie orkest en het Mozart blokfluitorkest en vindt de masterclass plaats.

15:00u-16:00u in de Kubus: “Mozart My Way” een Open Podium waarop iedereen zijn of haar eigen Mozartmuziek kan laten horen, piano-begeleiding is aanwezig.

Restaurant Applaus serveert een Mozart menu.

20:15u in de Agora (grote zaal) concert Apollo Ensemble, met werken van Mozart en Haydn (o.a. vioolconcert, pianokwartet en symfonie Passione) kaarten via de kassa van de Agora en www.agora-lelystad.nl. Tevens bekendmaking finalisten.

Zondag 10 november:

11:00u -14:30u Workshop “Poppen Maken” naar personages uit Mozart’s opera “Die Zauberflöte” onder leiding van Monica Staples.

14:00u – 15:30u in de Kubus: finale van het mozartconcours, gevolgd door optredens van de Mozartorkesten (kaarten à €5,00 aan de zaal)

15:00u – 16:00u volgt de presentatie van de workshop “Poppen maken” in het Mozartcafe in de foyer van De Kubus.

16:00u – 16:30u optreden Masterclassdeelnemers en uitslag concours.

Jury:

De deelnemers aan het concours worden beoordeeld door een vakjury onder voorzitterschap van Diederik Ornée

Prijs:

De hoofdprijs is een masterclass van een docent/coach naar keuze.