Concerten

 


qualityMenigeen zal zich nog herinneren hoe hij of zij als kind naar een concert ging, en welke indruk dit maakte. Met oma naar het Concertgebouw, mooi aangekleed, lekker laat naar bed. Je vervelen in de Stadsgehoorzaal en met je vinger in het fluweel van de stoel schrijven. Indrukken die je je leven lang bijblijven, de basis van jong geleerd, oud gedaan.

Niet iedereen heeft zoveel geluk.

Naar concerten gaan, naar muziek luisteren, je moet er langzaam aan wennen en mee vertrouwd raken. Tegenwoordig zijn er kindervoorstellingen en als Apollo Ensemble hebben we daar veel aan meegewerkt. Wat ons opviel, was dat de nadruk vaak kwam te liggen op het verhaal eromheen, en niet op het luisteren naar muziek. We hebben daarom iets anders bedacht: Quality Time Concerten. Het gevoel dat muziek ertoe doet en dat het iets bijzonders is om ernaar te mogen luisteren: dat is wat een Quality Time Concert het jonge publiek wil meegeven.

Wat betekent dit? De bijzonderheden op een rij:

  • Van diverse reguliere concertprogramma’s maakt het Apollo Ensemble ook een Quality Time-versie
  • Quality Time Concerten zijn ‘gewone’ concerten, speciaal voor kinderen (tot begin puberteit) samen met een volwassene
  • Als kind ben je dus niet de enige jongere te midden van volwassenen
  • De concerten duren 45 minuten
  • Na afloop is er een meet & greet met de musici
  • Er is een programmaboekje dat helemaal is toegesneden op kinderen
  • Ook is er een korte mondelinge toelichting, maar niet meer dan bij een gewoon concert

In seizoen 2016-2017 zijn de Quality Time concerten gratis toegankelijk, wel is een vrijwillige gift zeer welkom.

De spelregels: De Quality Time concerten zijn bedoeld voor een kind samen met een volwassene. Aanmelden verplicht: stuur een mailtje met daarin naam en leeftijd van het kind en de naam van de volwassene. E-mailadres:  apolloensemble@planet.nl