Blokfluitconsort

Blokfluitconsort voor 8 gevorderde blokfluitisten

Ave Regina – Andrea Gabrieli
Laudate Dominum – Giovanni Palestrina

Doe mee met de mooiste 8-stemmige muziek op een echt renaissance consort gemaakt door Adriana Breukink! We gaan werken aan muziek van Palestrina en Gabrieli.
Palestrina is DE renaissance componist. Eigenlijk is al zijn muziek mooi en diende als voorbeeld voor generaties componisten. In zijn Laudate Dominum combineert hij steeds verschillende stemmen met elkaar waardoor we alle kleuren van het consort kunnen uitproberen en laten horen.
Gabrieli staat bekend om het gebruik van dubbelkoren. De koren wisselen elkaar af, wat ons de mogelijkheid geeft om ook dieper in te gaan op kwartet klank, interactie en dynamiek als groep. Je kunt je ook als kwartet opgeven!
Omdat we de instrumenten (het door Adriana Breukink gebouwde consort) pas tijdens de cursus krijgen is enige ervaring met samenspel en enig niveau gewenst. Neem contact op met de docent om te overleggen.

Blokfluitorkest voor iedereen

Miserere Mei – Allegri
Carnaval des Animaux (delen) – Camille Saint-Saëns

Iedereen kan meedoen. Ik schrijf de partijen afhankelijk van wie er meedoet. Er zijn mooie solo’s, lage en hoge partijen en makkelijke partijen waar je met iedereen meespeelt.
Het Miserere Mei is een geweldig 9 stemmig stuk, waar een solistisch koor tegenover een groter koor staat. Dit stuk was het Vaticaan zo geliefd dat het niet toegestaan was om het daarbuiten uit te voeren. Dankzij Mozart lekte toch een versie uit!
Totaal anders is het Carnaval des Animaux. Grappen en grollen, maar ook hele mooie melodieën die volgens mij ook op de blokfluit ontzettend mooi gaan klinken. Voor elke blokfluitsoort is er wat in deze nieuwe bewerking door mij!

Robert de Bree