Travelling in Baroque

Zomerfestival Travelling in Baroque

Travelling in Baroque heet het zomerfestival dat aan het Apollo Ensemble is gelieerd. Als groep geven we ongeveer veertig concerten per jaar met prachtig repertoire, uitgevoerd op historische instrumenten. Maar daarmee houdt onze interesse voor muziek, kunst en cultuur niet op. Het repertoire dat wij spelen is onlosmakelijk verbonden met andere componisten, andere kunstvormen. Met architectuur, literatuur, filosofie, enzovoort.

Om die interesse te delen is de stichting Internationaal Zomerfestival Flevoland opgericht, die ieder jaar in Flevoland het festival Travelling in Baroque organiseert. De artistieke leiding van het festival is in handen van de violist David Rabinovich, tevens artistiek leider van het Apollo Ensemble. De zakelijke leiding berust bij Marion Boshuizen.

Ieder jaar heeft het festival een thema dat uitgediept wordt. Naast concerten zijn er ook andere activiteiten, zoals filmvertoningen en lezingen. Zelfs bij het buffet wordt naar een speciale link met het onderwerp gezocht. In de aflevering van 2016, met Wenen als thema, wordt bijvoorbeeld de verjaardagsmaaltijd van Arnold Schönberg gekookt.

Het festival heeft speciaal iets met reizen. Dat element zie je overal terug. Het is een reis in de tijd, met muziek van de vroege barok tot de twintigste eeuw. Maar ook een muzikale reis door Europa, en zelfs een fysieke reis door Flevoland. Alles en iedereen komt in beweging.

Het festival vindt plaats in augustus en duurt vier dagen. Als voorproefje zijn er twee kick-offconcerten in mei.

www.travellinginbaroque.com