Het ensemble met enthousiaste top musici afkomstig uit alle delen van de wereld. Met hun passie, durf en creativiteit weten ze vele harten voor hun muziek te veroveren.

Zomerfestival Travelling in Baroque

Aan Apollo is ook een zomerfestival gelieerd: Travelling in Baroque. Met Apollo spelen we ca. 40 concerten per jaar met prachtig repertoire, op historische instrumenten. Maar daarmee houdt onze interesse voor muziek, kunst en cultuur niet op. Het repertoire dat wij spelen is onlosmakelijk verbonden met andere componisten, andere kunstvormen, architectuur, literatuur, filosofie enz. Om die interesse te delen is […]

21 apr
22 apr
09 aug
10 aug
11 aug
12 aug

De Lelystadse componistendagen

Sinds 2011 organiseert Apollo ieder jaar de Lelystadse componistendagen; een weekend lang wordt een componist in het zonnetje gezet. Het leuke van deze dagen is dat iedereen mee kan doen: Er is een amateurconcours zonder leeftijdsgrens. Er zijn drie categorie├źn, tot 12 jaar, 13 t/m 20 en 21 en ouder. Alles mag, van solist tot ensemble, van origineel stuk tot bewerking, als het maar van de desbetreffende componist is. Er zijn workshops orkest, blokfluitorkest en koor. Er is een masterclass voor de vergevorderde amateur en vakstudent.

02 nov - 04 nov