Het ensemble met enthousiaste top musici afkomstig uit alle delen van de wereld. Met hun passie, durf en creativiteit weten ze vele harten voor hun muziek te veroveren.

Flevoland Zomerfestival

Thema “London, the place to be”
Voor dit lustrumjaar zetten we weer een programma neer van internationale allure. Het laat Londen zien als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Een wereldstad, waar musici van diverse nationaliteiten elkaar ontmoetten, zich vestigden en zo een basis legden voor wat wij noemen ‘typisch Engelse muziek’. We beginnen in de late middeleeuwen met John Dunstaple en komen uit in de 20e eeuw.

01 mei - 01 jun

De Lelystadse componistendagen

Sinds 2011 organiseert Apollo ieder jaar de Lelystadse componistendagen; een weekend lang wordt een componist in het zonnetje gezet. Het leuke van deze dagen is dat iedereen mee kan doen: Er is een amateurconcours zonder leeftijdsgrens. Er zijn drie categorieën, tot 12 jaar, 13 t/m 20 en 21 en ouder. Alles mag, van solist tot ensemble, van origineel stuk tot bewerking, als het maar van de desbetreffende componist is. Er zijn workshops orkest, blokfluitorkest en koor. Er is een masterclass voor de vergevorderde amateur en vakstudent.

02 nov - 04 nov