Twee concerten dit weekend

Dit weekend hebben we met Apollo twee concerten gegeven die beide bijzonder waren en weer een stukje ervaring en inspiratie hebben opgeleverd. Op het programma stond “Barok Giganten” in kleine bezetting.
Het eerste concert was een “vrienden voor vrienden” concert in Castricum. Gezellig en enthousiast publiek , een super ontvangst en voldoende ruimte.
Laat thuis en vanmorgen vroeg weer op pad naar de Doopsgezinde kerk in Harlingen. Daar had de concertorganisatie gevraagd of we, net als bij de Quality Time concerten, een Meet en Greet na het concert konden doen. Dat werd een zeer geslaagd experiment. De toelichting op het programma tijdens het concert verviel grotendeels maar na het concert kon het publiek vragen stellen. Dat werkte eigenlijk veel beter dan een toelichting. Bij een toelichting doorbreek je toch enigszins de spanningsboog van het concert en je vertelt wat je zelf denkt dat goed is voor het publiek om te weten. Bij het vragen uurtje achteraf kan het publiek vragen stellen die tijdens het concert naar boven komen zodat het heel goed aansluit. Technische vragen over instrumenten wisselen af met heel inhoudelijke vragen over de structuur van de muziek.
Voor ons is het heel goed en verrassend te weten welke vragen er ontstaan en het is zo nooit een herhaling van de vorige avond!